Hvorfor blomstrer nogle netværk, mens andre falder helt til jorden på trods af de rigtig personer og masser af gode intentioner?

Netværkskogebogen giver dig indsigt, svar, inspiration, værktøjer, erfaringer og opskrifter på netværk.

Netværkskogebogen er en lettilgængelig praktiker-bog som henvender sig til dem, der gerne vil opstarte et netværk eller netværkssamarbejde, og dem som allerede er ansvarlige for et netværk.


Bogen er på 224 sider og er en opslagsbog i fire dele.

Del 1. Netværks-ingredienser og teknikker –en Grønspættebog, der fortæller dig alt hvad du har brug for at vide om netværk.
Del 2.Netværksopskrifter –opskrifter på forskellige typer netværk og diverse processer og værktøjer.
Del 3. Gode Råvarer til en netværker – mål dine relationskompetencer og få inspiration og værktøjer til at blive en bedre netværker.
Del 4. Smagsprøver –10 detaljerede case-stories med spækket med erfaringer og viden.

Skrevet af Marina Hjørdie, udgivet af Aalborg Erhvervsråds forlag 2008


ANMELDELSER
Jeppe Gustafsson
Ass. prof. Institut for Erhvervsstudier, Aalborg Universitet

Nærværende bog er den første danske håndbog om netværkssamarbejde som henvender sig til de mange netværksildsjæle i et anvendelsesorienteret og letforståeligt sprog. De to initiativtagere til bogen er selv netværksildsjæle og pionerer inden for netværksorganisering i Danmark. De har i mange år hjemmevant arbejdet i netværk med at støtte andre i at skabe og udvikle netværk.

Det er en inspirerende bog med masser af ideer, værktøjer og eksempler – eller råvarer, ingredienser, opskrifter og smagsprøver, som forfatteren med kogebogsmetaforen selv kalder det.

Bogen bringer netværkssamarbejde ned på jorden. Den emmer af viden om netværk og kærlighed til netværk. Der er meget at hente for praktikeren, som i et letsindigt øjeblik har sagt ja til at spille en aktiv rolle i udviklingen af et netværkssamarbejde. For de, der ikke har kendskab til netværk, er bogen en øjenåbner til mulighederne og udfordringerne i netværkssamarbejde.

Blogindlæg af Lene Aarup Winther

“Hurra, har lige modtaget Netværks kogebogen af Marina Hjørdie – jeg kunne ikke blive ved med at forlænge på biblioteket. Jeg har brugt den en del – under opstarten af Morgendagens Heltinder her i det sydlige jylland. Med den succes vi har haft hernede – kan den kun anbefales :)…nej, bogen er rigtig god, men succesen skyldes, at der bare sidder så mange Powerkvinder rundt omkring her nede – og når 36 af slagsen samles under samme tag – så opstår der total meget fed energi…jeg er rigtig spændt på, hvad det udvikler sig til, tror på at vi kan lave noget rigtigt stort sammen.”

Fremtidsforsker Lena Sendstad, Partner, Future Fields

“Hvad er netværksøkologi og hvordan leder jeg bæredygtige netværksarenaer? Med Netværkskogebogen har vi fået en konkret ”hands on” beskrivelse af netværkspraksis. Bogen giver brugbare værktøjer, inspiration, erfaringer og råd uden at forenkle merværdien, det komplekse og forunderlige, som kan opstå i de magiske mellemrum af diversitet og relationer.
Specielt er jeg glad for kapitlet om relationskompetencer og tillidskompasset, som

bringer ansvaret for velfungerende netværk tilbage til den enkeltes udvikling. For hvad er vigtigere i vor tid, end at samvirket mellem mennesker sker på måder, som er hensigtsmæssige og meningsfulde for os alle, og dermed øger kvaliteten af det vi skaber. Denne bog er en øvelse i ”Hvordan”- kompetencen. ”

Dansk Læringscenter for Netværk
Anmeldt af Line Holst Jensen, feb. 2007

”Foreninger og organisationer er ikke netværk i sig selv, men pga. at der ofte er et interessefællesskab, værdifællesskab og et fælles formål til stede, kan de være optimalt arnested for mange netværk.” Citat fra bogen.

“Forfatteren har stilet bogen til praktikere, der gerne vil starte et netværk eller netværkssamarbejde, men også dem, som er ansvarlige for et netværk, og som søger inspiration til at udvikle netværket.
“Bogen indeholder meget godt stof og kommer vidt omkring – og er meget tro imod sin vision om at være en opslagsbog, der er rettet imod praktikere med masser af konkrete fif og metoder.”
“Bogen definerer netværk meget bredt – lige fra små erfagrupper med nogle få personer til store netværkssamarbejder med mange også større virksomheder, så der er meget inspiration at hente.”

Ingeniøren d. 26 januar 2007

”Brug dit netværk,” lyder svaret på snart sagt alle udfordringer, vi som mennesker
står over for. Men det kræver jo, at vi har et netværk, der kan bruges. Bogen her er en abc i skabelse af levedygtige netværk. Ud fra studier af både velfungerende og døende netværk, der også fungerer som cases i bogen, giver forfatteren sit bud på, hvilke ingredienser, der indgår i opskriften på forskellige typer af netværk. Marina Hjørdie er uddannet inden for Innovation & Entrepreneurship samt arkitektur og har i dag konsulentvirksomheden Change Agents. [trb]

Bjørn Guldager, passioneret netværker, medstifter af Merkurnet

”Med Netværkskogebogen, har du alle muligheder for at blive en mester-kok indenfor netværkeriets vidunderlige verden. Ansvaret for at lave en god gryderet forbliver dit eget, men her finder du både ingredienserne, gode og praktiske opskrifter og – ikke mindst – det hele er serveret med en garniture af passion – for at se – og finde de gode sider af dine medmennesker. Bør nydes lun!”