Marina Mana Petersen


Marina rykker ved dine antagelser, udfordrer dine perspektiver og inspirerer dig til at gå nye veje og stå i din egen kraft.

“Jeg er iværksættercoach, forretningsudvikler, forfatter, kunstner og underviser.

Jeg hjælper iværksættere godt fra start med bøger, kurser, 1-1 coaching og netværk. Du er tryg i mine hænder, jeg trækker på min erfaring gennem mere end 20 års fra egne virksomheder og fra jobs som iværksætterrådgiver, vækstkonsulent, forretningsudvikler og udviklingskonsulent med flere end 600 1-1 rådgivninger og som facilitator for adskillige erhvervsnetværk.”

Marina Mana Petersen

Marina Mana Petersen (tidligere Marina Hjørdie) er forfatter til bøgerne “Netværkskogebogen” 2006, “Løven og Margueritruten – find din netværksstil” 2008, “Min Virksomhed” 2009, “The Visual Business plan” 2013, “Videndeling og Vidensnetværk, vejen til viden”2015 (for Netværksakademiet) “Bliv din egen Boss” 2015 og Visuel Forretningsplan 2020

Hun er en REN iværksætterkraft, en kreativ hjerne, et stort hjerte og en evigt søgende og udforskende sjæl. Med i baggagen har hun en stærk og varieret erhvervserfaring, en stor nysgerrighed og en bred livserfaring at øse ud af. Marina startede sit første iværksættereventyr som 17 årig med sin egen pølsevogn. Siden har hun sat selvstændige spor som skribent, skiltemaler, netværkskonsulent, iværksætter coach, udlejning af kursuslokaler, udlejning af køer til afgræsning, udvikler af undervisningsmaterialer, forretningudvikler, forfatter, forlag og billedkunstner.

Selv i sine faste jobs har Marina altid haft tæt kontakt med iværksætteriets vidunderlige verden og var med fra årtusindskiftes DotCom bølge, hvor hun stod for Oracle Danmarks første tilbud til DotCom iværksættere “Transmogrif” og “Venture Network”, arbejdede med Real Time Strategy hos LEGO Serious Play og var ophavskvinde til flere incubators, bl.a. Dreamhouse, Kuvøsen og Moving Minds. Marina har også været iværksætterrådgiver og facilitator for virksomhedsnetværk hos Erhverv Viden Vækst og Vækstkonsulent hos Væksthus Hovedstadsregionen og udviklingskonsulent hos Dansk Kyst- og Naturturisme. Deraf har hun opbygget et stort og stærkt netværk af dygtige gode folk, som også kan hjælpe dig på vej!

Hun er uddannet i Innovation & Entrepreneurship (Niels Brock) og i Arkitektur på det Kongelige Danske Kunstakademi. Marina er desuden certificeret Fornyelsesleder (Teori U), Fremtidsudforsker, Væksthjulskonsulent, Klyngefacilitator, Advanced Cluster facilitator, Vækstdriver, LEGO Serious Play Facilitator, Krealeder, Cafe Seminar facilitator, Cirkelvært og Open Space Facilitator. Marina har derudover en række uddannelser indenfor personlig udvikling.

ANBEFALINGER

“Marina has an exceptionally creative mind and can add new dimensions to any project idea to extend the project value dramatically. Highly recommended as a project development partner.”

-Frits Mønsted, direktør EVV

“Marina er super inspirerende, innovativ og har samtidigt en systematisk tilgang som gør at hun er en fornøjelse at arbejde sammen med. Jeg har oplevet hende skabe fokus, fremdrift og dynamik i et samarbejde omkring cleantech og mode clusters i Danmark.”

– Liseotte Lyngsø, founding partner Future Navigator.

“Marina is the future wrapped in a glowing form!

– or to put it more down to earth: Marina is someone you can rely on – both for her ability to see the future (ie. of your market) and for her commitment to do a good job and be an energetic and trustworthy person you want to work with. I have tried it several times over the years and I am always looking forward to the next opportunity to engage or work with Marina.”

– Carsten Ohm, founder of RE:NEW, Unfolding Fields, Folkevandringen mm.

“Jeg kender Marina, som en yderst dedikeret rådgiver. Hun arbejder målrettet på, at give den bedst mulige sparing på de udfordringer man står overfor i en virksomhed, for mit vedkomne ZTRONG. Hun er lyttende og er ikke bange for at “skyde med skarpt”, hvilket jeg har stor respekt for. Jeg kan kun anbefale Marina.”

-Maibritt Isberg Andersen, founder at ZTRONG and protreptiker lederuddannelse

“Marina works very creative and innovative. I have great pleasure used her business plan which is an ingenious tool of clarification to those who are considering starting their own business. Marina is a very good creative partner.”

Gert Thomsen, X-basen.

“I have had the honor of having Marina as my mentor. She has such an amazing personality and has taught me a lot. Being creative, innovative and fast thinking are just some of her strengths.”

Entrepreneur Hafsa Farooq

“Jeg mødte Marina Hjørdie første gang i 2006 i forbindelse med et kursus for iværksættere hvor hendes professionelle og stærke engagement omkring dette kursus, gjorde det klart for mig, at hun besidder store evner, når det drejer sig om at strukturere idéer og mennesker. Hun er skarp på målene og eksekverer det hun tror på. Marina er et spændende menneske med humor og empati, som er i konstant udvikling.

Jeg nyder enhver dialog med Marina, da man altid går fra et møde eller dialog med en ny synsvinkel, på det man er i gang med. Så det er en fornøjelse at anbefale Marina til andre, der har behov berigelse af enhver art.”

– Torben Johansen, T2-Management

Marina er et unikt menneske og en dygtig forretningspartner som jeg værdsætter højt. I Vfactor bruger vi Marina som underviser på vores lederuddannelse, hvor hun underviser i modulet “netværks kompetencer”.

I ordest smukkeste forstand er Marina en ildsjæl, en giver, en innovator. Jeg håber på et spændende samarbejde i mange år fremover.”

– Susan Binau, Partner VFactor

“Marina forstår at få alt hendes kreativitet med på iværksætterkurserne, netværks-holdene, tema-møderne m.m. Dem, som skal undervises af eller arbejde sammen med Marina har noget at glæde sig til!”

-Helle Madsen, Slagelse Erhvervsråd

“Marina has a reliable, loving, honest personality and she is a highly skilled professional in her field, with whom it is always a pleasure to work and communicate.”

-Anastasia Mariana Hansen, owner Universet

“Vi valgte at bruge Marina Hjørdie til vores netværksmøde, idet vi havde en god mavefornemmelse omkring hendes person og kvalifikationer. Dette blev til fulde indfriet, da Marina er en dygtig og passioneret oplægsholder. Det stråler ud af hende, at hun lever og ånder for netværk på alle niveauer, og denne begejstring giver hun videre til sine tilhører.”

-Eva Margareta Jaffke, Udviklingsafdelingen Lemvig Kommune

“I forbindelse med udvikling af Jobcenter Slagelses Partnerskabsnetværket havde vi hyret Marina Hjørdie til at holde oplæg om netværkskompetencer og til at styre et netværksmøde med netværksøvelse og cafédialog. Inden selve netværksmødet brugte vi noget tid på at afstemme forventninger med Marina og på at blive klogere på vores netværks livscyklus og potentiale. Det har været en stor gevinst for vores arbejde med netværket at have Marina som sparringspartner og facilitator. Hun formåede at få os til at tænke ud af boksen og finde ny energi og inspiration til at bringe vores netværk til et højere niveau. Hun var også god til at få os til at forstå dynamikken i netværket, og til at få os til at holde fokus på det der fungerer. På selve netværksmødet havde hun et oplæg, som gav deltagerne viden om, hvad man selv kan gøre for at blive endnu bedre til at netværke, og hun styrede en proces, hvor alle deltagerne fik talt med hinanden. Alle fik noget med hjem, de kunne bruge fremadrettet i netværkssammenhænge og tilbagemeldingerne har været rigtig gode.Marina har en tyngde i sin viden og er god til at formidle, så alle kan følge med. Hun er en meget udadvendt og behagelig samarbejdspartner. Marina Hjørdie levede til fulde op til vores forventninger, og vi vil gerne give hende vores bedste anbefalinger.”

– Anne Schacht-Petersen, Center for Arbejdsmarked og Integration