Marina Mana Petersen


Marina rykker ved dine antagelser, udfordrer dine perspektiver og inspirerer dig til at gå nye veje og stå i din egen kraft.

“Jeg er iværksættercoach, forretningsudvikler, proceskonsulent, facilitator, forfatter, underviser og kunstner.

Jeg hjælper iværksættere godt fra start med bøger, kurser, 1-1 coaching og netværk. Du er tryg i mine hænder, jeg trækker på min erfaring gennem mere end 20 års fra egne virksomheder og fra jobs som iværksætterrådgiver, vækstkonsulent, forretningsudvikler og udviklingskonsulent med flere end 600 1-1 rådgivninger og som facilitator for adskillige erhvervsnetværk.”

Ved siden af min virksomhed arbejder jeg halvtid som udviklingskonsulent hos LAG Nordvestsjælland. (EU midler til landdistriktsudvikling)

Marina Mana Petersen

Marina Mana Petersen (tidligere Marina Hjørdie) er forfatter til bøgerne “Netværkskogebogen” 2006, “Løven og Margueritruten – find din netværksstil” 2008, “Min Virksomhed” 2009, “The Visual Business plan” 2013, “Videndeling og Vidensnetværk, vejen til viden”2015 (Netværksakademiet) “Bliv din egen Boss” 2015 og Visuel Forretningsplan 2020

Hun er en REN iværksætterkraft, en kreativ hjerne, et stort hjerte og en evigt søgende og udforskende sjæl. Med i baggagen har hun en stærk og varieret erhvervserfaring, en stor nysgerrighed og en bred livserfaring at øse ud af. Marina startede sit første iværksættereventyr som 17 årig med sin egen pølsevogn. Siden har hun sat selvstændige spor som skribent, skiltemaler, netværkskonsulent og facilitator, iværksætter coach, kursusejendom, udlejning af køer til afgræsning, udvikler af undervisningsmaterialer, forretningsudvikler, forfatter, forlag og billedkunstner.

Selv i sine faste jobs har Marina altid haft tæt kontakt med iværksætteriets vidunderlige verden og var med fra årtusindskiftes DotCom bølge, hvor hun stod for Oracle Danmarks første tilbud til DotCom iværksættere “Transmogrif” og “Venture Network”, arbejdede med Real Time Strategy hos LEGO Serious Play og var ophavskvinde til flere incubators, bl.a. Dreamhouse, Kuvøsen og Moving Minds. Marina har også været iværksætterrådgiver og facilitator for virksomhedsnetværk hos Erhverv Viden Vækst og forretningsudviklings-konsulent hos Væksthus Hovedstadsregionen og innovationskonsulent hos Dansk Kyst- og Naturturisme. Deraf har hun opbygget et stort og stærkt netværk af dygtige gode folk, som også kan hjælpe dig på vej!

Hun er uddannet i Innovation & Entrepreneurship (Niels Brock) og i Arkitektur på det Kongelige Danske Kunstakademi. Marina er desuden uddannet som; Fornyelsesleder (Teori U), Fremtidsudforsker (Future Navigator), Protreptiker (filosofisk ledelsesdialog) Væksthjulskonsulent, Klyngefacilitator, Advanced Cluster facilitator, Vækstdriver, LEGO Serious Play Facilitator, Krealeder, Cafe Seminar facilitator, Cirkelvært og Open Space Facilitator. Marina har derudover en række uddannelser indenfor personlig udvikling.

Jeg kunne ikke have ønsket mig en bedre underviser (deltager på kurset “Springbræt til din turismevirksomhed”). Marina er tydelig i hendes kommunikation og har i den grad bidraget til at øge min viden indenfor den naturnære turistbranche (alt fra læring om målgrupper, salg og ideudvikling)! Hendes store engagement og evne til at stille skarpt på de enkelte forretningsideer, samt lære fra sig af nyttige værktøjer, som vi alle kunne tage i brug med det samme! Det har været en kæmpe gave, at være deltager i forløbet. Varmeste anbefalinger herfra! Kh. Carina

Carina, influencer Drømmesteder.dk

“Marina er en meget dedikeret underviser. Hun er fagligt dygtig, lyttende og virkelig god til at sætte sig ind i kursusdeltagernes virksomheder og deres udfordringer og komme med ideer til løsninger og fremdrift i virksomheden. Med Marina får man ikke bare en underviser men også hendes person; alt er meget uformelt, alle føler sig tilsyneladende godt tilpas, og det er et virkelig rart forum at være i.

Undervisningsmaterialet, som er udviklet af Marina vender den normale forretningsplan ryggen.  Kurset er lagt an på iværksætteren selv, og gennem kurset bliver der sat fokus på bl.a. passion, talenter og styrker, personlighed og ens personlige succesmønster. Dette giver en uvurderlig mulighed for at opnå indsigter i sig selv som iværksætter sammenholdt med udvikling af virksomheden. 

Som sparringspartner kan Marina næsten tage pusten fra en. Hendes indsigt i mig og min virksomhed og hendes evne til at se dens potentiale og muligheder har givet mig et rigtigt godt fundament til at komme videre med min virksomhed og tiltrække flere kunder. Med Marina får man ikke bare en sparringspartner; man får en engageret, lydhør og yderst kompetent person, som ud over at dele ud af sin viden og kreativitet også er meget empatisk og motiverende og anerkendende i sin kommunikation.”

Helle Barker, Kongernes Heste – kurset “Find din iværksætter DNA”

Springbræt til din turismevirksomhed som jeg deltog i, var et meget inspirerende og lærerigt forløb. Fyldt med god energi og masser af gode kuldkorn. En rigtig god igangsætter for alle de mange tanker man har om sin virksomhed. Kan varmt anbefale Marina!

Sarah Helene Christiansen, Nordgården – Ferie på landet

Tak for et fantastisk kursus på Langeland. En virkelig inspirerende kickstart – gode cases og meget inspirerende undervisning. På mange måder en øjenåbner! Tak for at du øser af din meget store viden, og møder os nysgerrigt og positivt!

Marianne Dencker Nielsen

ANBEFALINGER

Springbræt til din turismevirksomhed var et helt fantastisk kursus! Det var hele vejen igennem fyldt med relevant og brugbar information samt værktøjer, som man med det samme kunne anvende og få resultater af. Marina havde hele tiden relevante input og eksempler, som gjorde undervisningen levende og illustrativ. Der var super god stemning og massere af netværk. De varmeste anbefalinger herfra!

– Lærke Vaaben Andersen, Bakkegaardens Glamping

-Ida Kat Balslev, Filminstruktør og manuskriptforfatter

“Da jeg startede på Marinas iværksætterforløb for protreptikere åbnede der sig straks en inspirerende og dynamisk samtale om, hvordan jeg kunne imødegå mit ønske om at udvikle en protreptisk praksis sideløbende med min kunstneriske praksis. Det er et håndgribeligt forløb, der fordrer én til at bringe erfaringer, ambitioner og udfordringer i spil på en samtidig udfordrende og tryg måde. Alle samtaler er bygget op omkring den protreptiske samtale, derfor føler man sig tryg ved at udfolde sig og bliver klogere på sine styrker og svagheder. Det forunderlige ved protreptikken er at den, når den indarbejdes i sit liv, naturligt påvirker alle aspekter af livet. Derfor har Marinas forløb foreløbigt ikke kun gavnet udviklingen af en konkret forretningsidé, men også sat tankerne i gang kunstnerisk, ledelsesmæssig og privat. Jeg ser ikke kun forretningsideen klarere, men også mig selv og hvad der er det afgørende for min process. Jeg vil på det kraftigste anbefale dette forløb. Det er min klare oplevelse at min drøm om, hvor jeg vil hen med protreptikken manifesterer sig i virkeligheden – step by step!”

Kære Marina, 1000 tak for et supergodt forløb i Lindenskov Destillerys skønne lokaler. Man bliver altid både klogere og i godt humør, når du underviser 😍

Charlotte de Neergaard, Balletfitness.dk

-Frits Mønsted, direktør EVV

“Marina has an exceptionally creative mind and can add new dimensions to any project idea to extend the project value dramatically. Highly recommended as a project development partner.”

– Liseotte Lyngsø, founding partner Future Navigator.

“Marina er super inspirerende, innovativ og har samtidigt en systematisk tilgang som gør at hun er en fornøjelse at arbejde sammen med. Jeg har oplevet hende skabe fokus, fremdrift og dynamik i et samarbejde omkring cleantech og mode clusters i Danmark.”

– Carsten Ohm, founder of RE:NEW, Unfolding Fields, Folkevandringen mm.

“Marina is the future wrapped in a glowing form!
– or to put it more down to earth: Marina is someone you can rely on – both for her ability to see the future (ie. of your market) and for her commitment to do a good job and be an energetic and trustworthy person you want to work with. I have tried it several times over the years and I am always looking forward to the next opportunity to engage or work with Marina.”

-Maibritt Isberg Andersen, founder at ZTRONG and protreptiker lederuddannelse

“Jeg kender Marina, som en yderst dedikeret rådgiver. Hun arbejder målrettet på, at give den bedst mulige sparing på de udfordringer man står overfor i en virksomhed, for mit vedkomne ZTRONG. Hun er lyttende og er ikke bange for at “skyde med skarpt”, hvilket jeg har stor respekt for. Jeg kan kun anbefale Marina.”

Gert Thomsen, X-basen.

“Marina works very creative and innovative. I have great pleasure used her business plan which is an ingenious tool of clarification to those who are considering starting their own business. Marina is a very good creative partner.”

Entrepreneur Hafsa Farooq

“I have had the honor of having Marina as my mentor. She has such an amazing personality and has taught me a lot. Being creative, innovative and fast thinking are just some of her strengths.”

– Torben Johansen, T2-Management

“Jeg mødte Marina Hjørdie første gang i 2006 i forbindelse med et kursus for iværksættere hvor hendes professionelle og stærke engagement omkring dette kursus, gjorde det klart for mig, at hun besidder store evner, når det drejer sig om at strukturere idéer og mennesker. Hun er skarp på målene og eksekverer det hun tror på. Marina er et spændende menneske med humor og empati, som er i konstant udvikling.
Jeg nyder enhver dialog med Marina, da man altid går fra et møde eller dialog med en ny synsvinkel, på det man er i gang med. Så det er en fornøjelse at anbefale Marina til andre, der har behov berigelse af enhver art.”

– Susan Binau, Partner VFactor

Marina er et unikt menneske og en dygtig forretningspartner som jeg værdsætter højt. I Vfactor bruger vi Marina som underviser på vores lederuddannelse, hvor hun underviser i modulet “netværks kompetencer”.
I ordest smukkeste forstand er Marina en ildsjæl, en giver, en innovator. Jeg håber på et spændende samarbejde i mange år fremover.”

-Helle Madsen, Slagelse Erhvervsråd

“Marina forstår at få alt hendes kreativitet med på iværksætterkurserne, netværks-holdene, tema-møderne m.m. Dem, som skal undervises af eller arbejde sammen med Marina har noget at glæde sig til!”

-Anastasia Mariana Hansen, owner Universet

“Marina has a reliable, loving, honest personality and she is a highly skilled professional in her field, with whom it is always a pleasure to work and communicate.”

-Eva Margareta Jaffke, Udviklingsafdelingen Lemvig Kommune

“Vi valgte at bruge Marina Hjørdie til vores netværksmøde, idet vi havde en god mavefornemmelse omkring hendes person og kvalifikationer. Dette blev til fulde indfriet, da Marina er en dygtig og passioneret oplægsholder. Det stråler ud af hende, at hun lever og ånder for netværk på alle niveauer, og denne begejstring giver hun videre til sine tilhører.”

– Anne Schacht-Petersen, Center for Arbejdsmarked og Integration

“I forbindelse med udvikling af Jobcenter Slagelses Partnerskabsnetværket havde vi hyret Marina Hjørdie til at holde oplæg om netværkskompetencer og til at styre et netværksmøde med netværksøvelse og cafédialog. Inden selve netværksmødet brugte vi noget tid på at afstemme forventninger med Marina og på at blive klogere på vores netværks livscyklus og potentiale. Det har været en stor gevinst for vores arbejde med netværket at have Marina som sparringspartner og facilitator. Hun formåede at få os til at tænke ud af boksen og finde ny energi og inspiration til at bringe vores netværk til et højere niveau. Hun var også god til at få os til at forstå dynamikken i netværket, og til at få os til at holde fokus på det der fungerer. På selve netværksmødet havde hun et oplæg, som gav deltagerne viden om, hvad man selv kan gøre for at blive endnu bedre til at netværke, og hun styrede en proces, hvor alle deltagerne fik talt med hinanden. Alle fik noget med hjem, de kunne bruge fremadrettet i netværkssammenhænge og tilbagemeldingerne har været rigtig gode.Marina har en tyngde i sin viden og er god til at formidle, så alle kan følge med. Hun er en meget udadvendt og behagelig samarbejdspartner. Marina Hjørdie levede til fulde op til vores forventninger, og vi vil gerne give hende vores bedste anbefalinger.”